Bruidsseizoen 2018? … Wij zijn er klaar voor!

Eind september was mijn laatste geplande bruiloft van het seizoen. Ik ga dan toch altijd even terugblikken op wat er allemaal voorbij is gekomen. Met maar liefst 15 bruiloften was 2017 een recordaantal wat ik heb mogen fotograferen. Dit seizoen is mede dankzij deze lieve paren voorbij gevlogen. Ik ben op zoveel bijzondere plekken geweest, van het KMA in Breda, de Efteling tot aan de MEZZ in Breda en Thorn het witte stadje in Limburg. Alle emoties hebben de revue gepasseerd en er zijn diverse momenten die mij zijn bijgebleven omdat ze zo intiem, grappig en oprecht waren.

Elk seizoen is tevens ook een persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Wat gaat er al zo goed? Wat kan beter? Waar kan ik hulp bij gebruiken? Wat wil ik volgend jaar allemaal doen?
Ik wil als ondernemer niet stil blijven staan en ik geloof dat je nooit te oud bent om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Na het volgen van een aantal seminars in de bruidsbranche en gesproken te hebben met diverse rotten in het vak heb ik o.a. het besluit genomen om vanaf volgend bruidsseizoen te gaan werken met een 2nd shooter.

Het werken met een tweede fotograaf geeft mij als eerste fotograaf meer creatieve vrijheid en ruimte om nog meer pareltjes te schieten. Ik zal als eerste fotograaf de 2nd shooter aansturen om meer het registrerende werk te fotograferen. Daarnaast kunnen we beide gebruik maken van diverse lenzen. Waardoor de een meer een overzicht kan fotograferen en de ander meer de focus kan leggen op close-ups en details. Een ander bijkomend voordeel is dat zo’n bijzondere dag vanaf meerdere standpunten vastgelegd kan worden, zodat er een mooi totaal plaatje ontstaat.

Als eerste fotograaf behoud ik de regie en zal ik steeds als contactpersoon blijven dienen. Ook de selectie en nabewerkings procedure valt daaronder en blijft in de stijl van Beleef je Portret.

Afgelopen seizoen heb ik twee keer “test gedraaid” met mijn zeer gewaardeerde collega Jostijn Ligtvoet als 2nd shooter en dat beviel goed. Jostijn is goed in zijn vak en maakt in principe totaal ander werk dan ik. Maar juist daarom vullen wij elkaar enorm goed aan. We hebben sowieso beide het fotografische oog en een vooruitziende blik, waardoor we met een knikje naar elkaar al meteen weten wat ons te doen staat. Samen mooie beelden schieten, waar weinig woorden voor nodig zijn.

Voor 2018 beginnen de nieuwe bruidsparen zich al te oriënteren en ik ben er dan ook graag weer bij voor jullie. Ik kom niet alleen maar samen met Jostijn als mijn tweede fotograaf, zodat er een nog mooier en beter naslagwerk komt van de meest bijzondere dag uit jullie leven.

Pin It on Pinterest

WeCreativez WhatsApp Support
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?