Trouwen in Tilburg: Brabantse gezelligheid

Het gesprek bij mij in de studio op de bank verliep kalm, twee rustige mensen bespraken samen met mij hun trouwdag gewoon lekker in Tilburg. Ik kreeg er een fijn gevoel van. Dit kan niet anders dan een no-nonsense bruiloft worden.

Eigenlijk alles die dag verliep vlekkeloos en net zo kalm als dat ik Jennifer & Kevin heb leren kennen. Zelfs toen mijn second shooter, Jostijn, voor een gesloten deur stond in Waalwijk, bij de bruidegom, brak er geen paniek uit. De beste man stond nog onder de douche.

De laatste hand werd gelegd aan de dames in de make-up en het konijn werd nog snel even gevoerd. Voor Lisa was het een dag als geen ander, heerlijk al die bedrijvigheid in huis, meehelpen met mama en nieuwsgierig naar wanneer papa zou komen. Kleine Bram daarentegen vond het toch allemaal wat spannend. Hij had even de tijd nodig om te ontdooien.

Het was een prachtige dag voor een bruidsreportage in de Oude Warande in Tilburg. De zon scheen, maar niet te hard en de bomen waren weer fris groen na zo’n hete zomer. Een fotoshoot met kindjes kan je niet regisseren, laat ze lekker spelen in het bos. Een dag waarop de kinderen lekker kind konden zijn.

Het leukste aan dit soort ongedwongen huwelijken vind ik altijd de lunch thuis. Een grote pan soep, Brabantse worstenbroodjes en witte kadetjes met beleg. Nederlandser kan haast niet en dat maakt het zo heerlijk vertrouwd. Om de witte jurk te ontzien van gemors, kreeg Jennifer een uiterst charmant schort aan. Ook zoiets wat alleen maar kan als je alles gewoon lekker normaal laat zijn.

De huwelijksceremonie was er vooral om elkaar het ja-woord te geven, want de echte show werd gestolen door Lisa & Bram. Die samen de grootste lol hadden op de zitzakken en met de bellenblaas. Maar toen de trouwaktes ondertekend moesten worden, werd Lisa toch erg nieuwsgierig.

De rest van de dag was net zo fijn, lekker keuvelen en het maken van de groepsfoto’s in de tuin van Auberge du Bonheur in Tilburg. Aansluitend een barbecue waar iedereen van heeft zitten smullen. Met als afsluiter het feest waar, na de openingsdans, meteen de voetjes van de vloer gingen.

Ik heb genoten van de bruiloft van deze mensen en hun lieve families. Het was een warm welkom en gezelligheid die je alleen in Brabant vindt.

Fotolocatie: Oude Warande, Tilburg
Trouwlocatie: Auberge de Bonheur, Tilburg
Second Shooter: Jostijn Ligtvoet

   

Pin It on Pinterest

WeCreativez WhatsApp Support
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?