Zoektocht naar Trouwringen

Zoals veel bruiden, ben ik in tegenstelling met aanstaande manlief, nog het meeste bezig met hoe onze trouwdag eruit moet komen te zien. De sfeer, de styling, de planning, het drukwerk, de jurk. Ik vond het daarom enorm schattig dat Max al maanden aan mij vroeg, “Wanneer zullen we eens trouwringen gaan kijken?”.

Ik denk omdat ik vaak op beurzen sta, ik een gekleurd beeld heb van trouwringen kijken, wat totaal niet past bij wie wij zijn. Laat ik voorop stellen dat smaken uiteraard verschillen, maar mijn smaak wat ik vaak tegenkom is het niet. Ik zag er denk ik daarom tegenop om ringen te gaan kijken. Dat ze ons te moderne, tweekleurige ringen zouden voorschotelen met te veel tierelantijntjes.

Maar goed, kijken kan nooit kwaad, dus maakte we een afspraak bij een van de grotere juweliers met een breed aanbod aan trouwringen.
Hoewel wel heel warm en hartelijk ontvangen werden, was ik in het begin nogal sceptisch. Want ja, de moderne, tweekleurige trouwringen met te veel tierelantijntjes werden inderdaad als eerste uit de kasten getrokken. Ik begon mij al te verontschuldigen dat ik misschien wat hard over kan komen, als ik iets niet mooi vind.

Na heel wat bakken afgewezen te hebben, kwamen ze aan met trouwringen waar ik een stuk blijer van werd. Dat gaat de goede kant op. Max daarentegen vond een modernere twist aan zijn ring eigenlijk wel mooi. Bij de klassieke trouwringen kregen we beide zo’n Lord of the Rings “One ring to rule them all” vibe. Dat is ook niet helemaal de kant die we op willen, bovendien waren veel van dat soort ringen veel te groot voor onze poezelige vingers.

Eigenlijk het allerbelangrijkste wat wij graag willen met onze trouwringen, is dat het gemaakt is van goud uit onze beide families. We vinden het een heel mooi symbool, dat op die manier twee families samensmelten. Toen we na anderhalf uur zoeken er toch min of meer uit waren gekomen, bleek het ook geen probleem te zijn om de trouwringen te laten maken van eigen goud.

Al met al vond ik het uiteindelijk reuze meevallen en zijn we zeer vakkundig en met veel geduld geholpen (Dat was ook nodig, want ik heb echt heel veel ringen afgewezen, ik schaamde me er op een gegeven moment zelfs een beetje voor). We hebben in principe ringen uitgekozen die echt passen bij wie wij zijn. Maar we laten het nog even bezinken. Het tenslotte een sieraad wat je een groot deel van je leven bij je draagt.


Pin It on Pinterest

WeCreativez WhatsApp Support
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?