Provence van Nijmegen: Ongedwongen en intiem

Toen ik Arianne & Arjen voor het eerst ontmoette bij mij in de studio, was er gelijk die klik. Soms kom je mensen tegen in je leven waarvan je denkt dat je ze al kent. Het was meteen ongedwongen en fijn. En hun huwelijksdag verliep niet anders.

Ik reed de oprit op van Het Hoogh Huys in Winssen, een stukje Provence onder de rook van Nijmegen. Wat een plaatje! Ik was opslag verliefd op deze locatie en ik werd warm ontvangen door de gastvrouw en Arjen nog in zijn alledaagse outfit. De dag moest nog beginnen en iedereen was op zijn gemakje aan het voorbereiden. Ja, dit is hoe het zal zijn. Geen poespas, geen gestress, maar relaxed en meegaand.

Na een lekker bakje koffie en een gezellig praatje werd het toch tijd om iedereen in hun feestoutfit te krijgen. De kinderen eerst en de jongste vond het allemaal wat spannend. Dat snap ik ook wel. Je ouders gaan trouwen, je bent niet thuis en dan staat er ook nog eens zo’n vreemde mevrouw de hele tijd met een camera op je neus.

Er werd niet moeilijk gedaan over een first look van de bruid. Er waren geen geheimen en geheimzinnig gedoe. Er werd gewoon omgekleed in elkaars bij zijn. Arjen in een prachtig blauw pak, wat goed paste bij zijn blauwe ogen en Arianne in een moderne jurk met klassiek tintje, die speciaal voor haar was gemaakt. De moeder van de bruid zorgde ervoor dat de jurk perfect zat en de baard werd nog even gekamd. Klaar voor de grote dag.

Wat een prachtige familie zo bij elkaar. Na de lunch en het maken van de foto’s op deze inspirerende plek begonnen de gasten binnen te druppelen. Iedereen zag er ook gewoon lekker als zichzelf uit. Het paste helemaal in het totaal plaatje. Met Arianne & Arjen en de kinderen als stralend middelpunt.

Op een trouwlocatie als deze kan het niet anders dat ook de plaats van de ceremonie eruit zag als in een Frans dorpje. Midden onder de pergola met een prachtige blauwe regen, om jaloers op te worden zo mooi. Zoonlief speelde op de gitaar terwijl de gasten op hun plek gingen zitten. En daar kwam Arianne begeleid door haar vader. Die glinstering in de ogen van Arjen, dít is ware liefde. Het was een mooie, persoonlijke ceremonie. Met lieve woorden over elkaar. Het voelde warm en ik heb het gevoel dat ik ze nu nog beter ken.

Wat ik zo leuk vond aan deze geweldige dag is dat iedereen zo lekker zichzelf kon zijn. Het was een warme dag en tijdens de borrel werden langzamerhand de nette broeken vervangen door korte broeken. Fijn toch, dat dat gewoon kan en mag. Ook ik heb mij geen enkel moment “de fotograaf” gevoeld. Ik kan niet anders zeggen dat een bruiloft als deze een echte krent uit de pap is en ik mij enorm vereerd voel dat ik dit met Arianne & Arjen heb mee mogen beleven.

Trouw & fotolocatie: Het Hoogh Huys

Pin It on Pinterest

WeCreativez WhatsApp Support
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?