Opzoek naar dé Trouwlocatie

En dan ineens weet je hoe het voelt om zelf in de mallen molen van het plannen van een bruiloft te zitten. Waar ik, als fotograaf, voor veel bruidsparen slechts een onderdeel ben van alles wat er op je pad komt, sta ik er nu als bride to be middenin.

Ondanks dat ik veel bruidsparen eigenlijk alleen maar tref op de dag dat alles al in kannen en kruiken is. Heb ik wel een duidelijk beeld van wat er allemaal bij komt kijken. Op één komt voor veel mensen de locatie en op twee de fotograaf. Nou laten we dan bij het begin beginnen… De locatie.

Ik kan je vertellen, het vinden van een passende locatie hier ons eigen kikkerlandje valt niet mee met het idee wat wij voor ogen hebben; Een rustieke plek, in de buitenlucht waar we kunnen feesten tot in de late uurtjes, in een ongedwongen sfeer, waar we een gevoel willen neerzetten alsof je met een grote club vrienden op vakantie bent in de Provence. Al gauw kwamen we erachter dat veel locaties die een dergelijke plek alleen aanbieden voor overdag en dat je dus na 17 uur je heil ergens anders moet zoeken. Óf dat je rekening moet houden met de buren, ook al zijn dat de vogeltjes en de hertjes in het bos. Óf dat wanneer je zo’n plek vindt, het rustieke tintje eerder te omschrijven valt als vergane glorie.

We hebben nog overwogen om te zoeken naar een locatie in het buitenland of in het ruimtelijke Noorden van het land, maar met onze ouders en andere familieleden is dat haast niet te doen. Het moet natuurlijk voor iedereen leuk blijven.

Totdat ik eventjes ging kijken op Instagram, waar ik puur uit professioneel oogpunt, al een aantal leveranciers in de bruidsbranche volg die ik heel tof vind. Waaronder ook een locatie in het buitenland. Want hoewel het slechts 20 minuutjes rijden is van ons huis, zitten we net over de grens in België. Waar we kennis hebben gemaakt met Kioskafé in Poppel.

Deze locatie is echt een geschenk uit de bruiloften hemel, waarin nog veel traditioneel wordt ingevuld en waar er nog steeds te veel regeltjes zijn. Deze locatie is niet bang om regels aan de laars te lappen, buiten de lijntjes te kleuren en verder te kijken dan je neus lang is. Een all-in concept in een prachtige tuin van een mooi, rustiek gerestaureerde boerderij. Voor iedereen die wel eens iets met Pinterest doet en kijkt op bruiloften, dít is zo’n locatie die daar op zou passen.

Omdat we voor hen ook een moodboard moesten maken, zitten we er nu echt middenin. Ik dacht nooit dat ik ook zo’n bruid zou zijn, maar niets is minder waar. Als het aan lag, dan zou ik het liefste dit jaar nog trouwen. Want alle ideeën die in mij opborrelen en het gevoel wat het in mij oproept zijn zo verschrikkelijk leuk en mooi, dat ik haast niet kan wachten.

 

Pin It on Pinterest

WeCreativez WhatsApp Support
Laat gerust een bericht achter via WhatsApp. Ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Hoi, Marieke hier :-) Wilde je me iets vragen?