Jouw trouwfotograaf: BFF for one Day

Heel internet staat vol met blogs over hoe je het beste je bruiloft kan plannen, waar je op moet letten bij het organiseren van de grote dag en vooral wat je niet moet doen. Ik ben daar met deze blog geen uitzondering op. Maar ik put graag uit mijn ervaring als trouwfotograaf. Want ik heb veel de revue zien passeren en ik deel graag mijn kennis met jou. Wat weer resulteert in nog mooiere beelden en waardevolle herinneringen.

Kwanta Kosta?!

Laten we beginnen bij jullie zoektocht naar de perfecte trouwfotograaf. Want die zijn er veel!
Wat ik als tip kan meegeven is, zoek uit op insta, pinterest en blogs wat je mooi vindt. Hang een realistisch budget aan wat je uit wilt geven aan een trouwfotograaf. Ik zeg realistisch, want mensen schrikken gauw van de prijzen van de trouwfotograaf. Helemaal prima als je je gepensioneerde Ome Henk de foto’s wilt laten maken, maar verwacht niet de gelikte trouwplaatjes die je op Insta en diverse blogs voorbij ziet komen. Trouwfotograaf zijn is een vak. Ervaring, expertise, flexibiliteit, eigenlijk alles al weten van een trouwdag, meedenken en rustig blijven en alsnog de magische beelden schieten waar je op hoopt, dát maakt een goede trouwfotograaf. Deins dus niet meteen terug bij het zien van prijzen. Vergelijk portfolio’s van professionele fotografen. En bedenk je dat al jullie mooie, intieme, emotionele momenten maar één keer vastgelegd kunnen worden.

Bff’s for one day!

Goed dat ei is gelegd over het budget. Maar alsnog zie je door de bomen het bos niet. Een van de belangrijkste dingen van een goede trouwfotograaf, is de fijne klik die je moet hebben. Ik zal de hele dag om je heen lopen, hangen, ik zal de meest intieme momenten vastleggen, emoties zien, die ene weirdo uit de familie ontmoeten, je neefje met adhd beetje leuk op de foto moeten zetten. Dus die klik is super belangrijk. Iemand bij wie jullie compleet jezelf mogen zij, ongeacht wie jullie zijn of wat je familie er allemaal van vindt. Ik ben jullie BFF for one day! Ga daarom het gesprek aan, vraag mij het hemd van het lijf en kom erachter of ik de trouwfotograaf ben die bij jullie past.

The big make-over

En dan is het moment daar dat je eindelijk je trouwkleding aan mag gaan doen. Meestal zijn er wat hulptroepen bij nodig. Zorg ervoor dat je niet meer dan twee personen aanwijst die je kunnen helpen met het aantrekken van de jurk. Want inclusief jij en ik, staan er dan toch 4 mensen in de ruimte. Ook die ruimte is belangrijk. Zorg voor een plek met voldoende daglicht. En ook in deze ruimtes het liefste korte metten maken met te veel aan prullaria en wat men gedurende een mensen leven verzameld heeft. Mocht het de huiskamer worden, dan zijn als het goed is de jassen al aan de kapstok en de tassen op de gang.

Emoties, kinderen en speciale momenten

Voor de grote dag heb ik altijd nog telefonisch contact met jullie om de details van de dag door te nemen. Maar het is altijd goed om hier van te voren al over na te denken. Want wat voor jullie en de dierbaren misschien heel logisch klinkt, is voor mij juist fijn en belangrijk om te weten. Wie geeft wie bijvoorbeeld weg? Zijn er kinderen die bloemen strooien of de ringen weggeven? En als dat zo is, hoe oud zijn deze kindjes dan. Want een peuter van 2 is onvoorspelbaarder dan een kindje van 10. Wordt er nog een speciaal moment genomen om mensen te herdenken? Worden er nog persoonlijke woorden uitgesproken? Ik kan mij voorstellen dat het wat ongewoon is om zulke emotionele en intieme dingen met mij te delen. Het is als fotograaf fijn om te weten op welke mensen ik me kan focussen en vanuit welke hoek ik de mooiste shots kan pakken. Dit draagt allemaal bij aan een totaal ervaring van jullie grote dag.

Daggast with benefits

Als BFF For one Day, die van alles op de hoogte is, ook van de verrassingen die jullie nog niet weten, ben ik dus eigenlijk een hele speciale daggast. Ik fotografeer met heel veel liefde en plezier jullie trouwdag en ik doe er alles aan om het beste naar boven te halen. Maar dat is ook hard werken. Daarom eet en drink ik graag met jullie en al jullie dierbaren mee. Houdt een stukje taart en een glaasje bubbels apart. Zet mij tussen die familieleden of vrienden tijdens het diner. En ik eet ook graag hetzelfde als iedereen. Dus geen zogenaamde “crew maaltijd” wat vaak bestaat uit een ongezonde snack of left overs uit de keuken. Dat ziet er vreselijk lullig uit en zorgt niet echt voor een saamhorigheidsgevoel. Want als daggast met benefits dompel ik mijzelf volledig onder in jullie trouwdag en daar hoort een goede band met al jullie gasten ook bij.

Jullie dag is tot in de puntjes geregeld en verzorgd en het is fijn om dingen van te voren te tackelen waar nodig. Ik heb een aantal dingen benoemd die jullie op weg kunnen helpen naar de zoektocht van de perfecte trouwfotograaf. En waar je rekening mee kan houden als het eenmaal zo ver is. Ik kan oneindig doorgaan met tips. Want je haalt niet alleen een fotograaf in huis om jullie dag vast te leggen. Je haalt ook iemand in huis die dit soort “dingen” vaker heeft gedaan. Vertrouw daarom op mijn aanwezigheid en expertise. Maar laat er ook ruimte zijn voor het onverwachte, want die zijn vaak het leukste!

 

 

Pin It on Pinterest